Patrick Lefevere komt met klare taal richting vader Evenepoel na uitspraken over vertrek

door: BVDO
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Bommetje bij Soudal-QuickStep. Vader Patrick Evenepoel deed uitspraken die Patrick Lefevere niet wist te appreciëren.

Patrick Evenepoel, de vader van Remco Evenepoel, liet in een interview weten dat het niet vanzelfsprekend is dat zijn zoon volgend jaar nog bij Soudal-QuickStep rijdt. Hij verwijst naar de onzekerheid over een mogelijke overname.

Ook het feit dat er onvoldoende versterking zou komen, om Evenepoel bij te staan in het proberen winnen van de Tour de France is voor de vader van de wereldkampioen een mogelijke reden om andere oorden op te zoeken.

Patrick Lefevere reageerde bij VTM Nieuws op de uitspraken. “Ik schrik niet veel, maar dit is gewoon dom van hem”, klonk het bij de CEO. “Vorige week zei Remco zelf nog dat het moet gedaan zijn met die ‘bullshit’. Nauwelijks een week later zegt zijn vader het omgekeerde. De familie Evenepoel moet de violen eens gelijkstemmen.”

Lefevere waarschuwt ook. “De gevolgen van een eventueel vertrek zijn niet te overzien, niet voor hem en niet voor ons. Ik zou dan niet graag in zijn schoenen staan. Als je jouw contract niet respecteert, komt de rechtbank erbij kijken. Ook voor onze sponsors zou dit een ramp zijn.”