Pauwels Sauzen Bingoal laat zich uit over terugkeer Wout van Aert en Mathieu van der Poel

door: AVL
 Jurgen Mettepenningen
Afbeelding bron: Photonews

Pauwels Sauzen-Bingoal is aan een uitstekend veldritseizoen bezig, maar ziet binnenkort wel Wout van Aert en Mathieu van der Poel hun rentree maken.

Pauwels Sauzen-Bingoal staat momenteel met Eli Iserbyt, goed voor al vier ritzeges, aan kop in zowel de Superprestige als de Wereldbeker. Met de naderende terugkeer van Van Aert en Van der Poel zouden de overwinningskansen in de kersperiode wel eens flink kunnen slinken.

Ook ploegleider Jurgen Mettepenningen is realistisch en geeft toe dat Eli Iserbyt alsook Europees kampioen Michael Vanthourenhout niet van het kaliber van de twee grote tenoren zijn. 

"Eli of Michael weten dat het een onbegonnen zaak is om nog te winnen", zo benadrukt Mettepenningen bij Het Nieuwsblad. "Die jongens hebben niet alleen veel meer PK’s, ze komen er ook nog eens bij op een moment dat Eli al twee maanden veel gegeven heeft."

De ploegleider benadrukt echter ook dat Van Aert en Van der Poel niet mogen aanzien worden als een maatstaf voor de rest. "Die twee zijn echt niet de standaard van de cross", zo oordeelt hij. "Eenmaal hun tijdperk voorbij zal de situatie in de cross wel weer normaliseren. Dan zullen alle toppers er van het begin tot het einde bij zijn."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24