Ploegleider bijt van zich af en snoert criticasters de mond omtrent Eli Iserbyt

door: AVL
Eli Iserbyt
Afbeelding bron: Photonews

Eli Iserbyt won zaterdag de eerste manche van de Superprestige in Ruddervoorde. Voor zijn ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal was het al de veertiende overwinning van het seizoen.

Ploegleider Jurgen Mettepenningen is bijzonder trots op het gene wat zijn ploeg dit seizoen neerzet. De rol van Eli Iserbyt in het succesverhaal valt niet te onderschatten. Zo vertelde Mettepenningen zelf in een interview met Het Nieuwsblad, nog voor de recentste overwinning van zijn poulain.

Pauwels Sauzen-Bingoal bood Iserbyt in 2019 zijn eerste profcontract. Het was een beslissing die indertijd veel wenkbrauwen deed fronsen maar waar Mettepenningen, gezien de huidige prestaties van Iserbyt, nog geen spijt van heeft gehad.

"Velen vonden het raar dat we hem meteen een mooi profcontract gaven. Collega’s verklaarden mij gek en zeiden dat hij nog veel boterhammen moest eten. Maar wie heeft gelijk gekregen? Hij heeft zich al dubbel en dik terugverdiend. Zijn komst was een nieuwe start voor onze ploeg", aldus een lyrische Mettepenningen.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24