Ploegleider van Mathieu van der Poel deelt flinke sneer uit naar Patrick Lefevere

door: BVDO
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Alpecin-Deceuninck koos voor weinig koersen bij het begin van het seizoen. Twee weken geleden had de formatie van Christoph Roodhooft nog geen enkele koers in de World Tour gewonnen.

Ondertussen staat de teller op drie zeges, met een Monument erbij nu Mathieu van der Poel Milaan-Sanremo op zijn naam geschreven heeft.

Volgens ploegleider Christoph Roodhooft loopt het heel goed voor Mathieu van der Poel. “We hadden dit seizoen bewust enkele grote doelen uitgestippeld. Het WK Veldrijden – dat Mathieu trouwens gewonnen heeft - een Monument, straks een rit in de Tour…”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Die doelstellingen werden vooropgesteld en daarvoor moeten andere zaken wijken. Ideaal moment voor Roodhooft om een flinke sneer uit te delen naar het Soudal-QuickStep van Patrick Lefevere.

“Je kan ook elk jaar proberen om veertig of vijftig koersen te winnen. Maar als ploeg zitten wij zo niet in mekaar. Trouwens: ik denk dat veel ploegen die vroeg in het seizoen al veel wonnen, vandaag graag willen wisselen met ons”, is Roodhooft duidelijk.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24