Soudal Quick-Step-renner solliciteert openlijk naar selectie voor de Tour: “Ik kan Remco ondersteunen”

door: AVL
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Binnen exact twee weken wordt in het Italiaanse Firenze de Ronde van Frankrijk op gang getrapt. Ook Remco Evenepoel zal voor het eerst in zijn carrière mee aan de start verschijnen.

Evenepoel hoopt bij zijn debuut in 'La Grand Boucle' meteen een goed figuur te slaan en zal daarbij de hulp van zijn ploegmakkers optimaal kunnen gebruiken. Wie Evenepoel in Frankrijk moet gaan ondersteunen is voorlopig echter nog koffiedik kijken.

Iemand die alvast zeker mee hoopt af te reizen naar Frankrijk is Kasper Asgreen. De Deense sprintbom lijkt op papier niet meteen over het meest ideale profiel te beschikken om Evenepoel naar successen te leiden. Zelf denkt hij daar echter anders over.

"Het is niet gemakkelijk om in de selectie te geraken, want we hebben veel goede renners in de ploeg. Iedereen wil daar natuurlijk graag bij zijn", zo benadrukt Asgreen bij Wielerflits. "Ik ben natuurlijk geen klimmer, maar ik kan Remco wel ondersteunen."

"Ik word niet de laatste man op de grote bergen, maar ik denk dat ik van dienst kan zijn in de snelle ritten. Daar kan ik hem uit de wind en de problemen houden, en hem naar de grote klimmen leiden."

Volg Redactie24 nu op Instagram