Sven Nys geeft zijn mening over het WK-parcours in Fayetteville

door: CDC
Sven Nys
Afbeelding bron: Photonews

Vanavond staat er een interessante cyclocross op het programma. In Fayetteville, Amerika. Het is de tweede wereldbekermanche van het seizoen in de cross maar binnenkort zal het WK er ook plaatsvinden

Sven Nys leidde als manager van Baloise Trek Lions journalisten van Sporza rond over het parcours. De oud-kampioen is erg positief over het werk van de Amerikanen. Hij wijst op de grote investeringen die ze maakten om er een crossparcours van te maken. Er circuleren bedragen van 5 miljoen dollar.

Nys verwacht dat in droge omstandigheden de beste bijeen zullen blijven tot op de laatste klim. Maar hij verwacht dat er nog enkele wijzigingen zullen komen om het parcours wat zwaarder te maken. Ook wordt de koers van dit weekend een belangrijke testcase om lessen uit te leren. 

Het is een heel snel parcours waar de spurt veel kan betekenen. Nys verwacht niet veel solo's. Het weer kan echter wel een grote impact hebben. En goed nieuws voor de Belgen, Nys verwacht dat Wout van Aert er zeer goed kan scoren, op macht, met vermogen.

 

Tags sven nys