Sven Nys heeft goede reden om niet gelukkig te zijn nu Mathieu van der Poel komt veldrijden

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Volgende week is Mathieu van der Poel opnieuw veldrijder. Dan doet hij mee aan de Wereldbekercross in het Nederlandse Hulst.

De komst van Mathieu van der Poel is geen goed nieuws voor andere Nederlandse crossers. Er is immers een limiet op het aantal veldrijders van een land dat mag deelnemen aan een cross.

Probleem is dat Nederland zeven crossers binnen de top 50 heeft. Die moeten allemaal deelnemen aan de Wereldbekermanche. Wie buiten de top 50 staat moet geselecteerd worden.

Voor Hulst is er geen probleem, omdat er extra crossers mogen meedoen in eigen land. Nederland heeft in een Wereldbekercross in het buitenland recht op acht deelnemers. Er is daar dus maar 1 plaatsje meer over en dat zal naar Mathieu van der Poel gaan, ook al staat hij maar op plaats 91.

Daar kan Sven Nys natuurlijk niet mee lachen, want zij hebben ook nog Joris Nieuwenhuis die door de komst van Van der Poel moet thuisblijven. Het enige wat Nieuwenhuis nog kan proberen is zorgen dat hij genoeg punten verzamelt om in de top 50 te geraken.

Bondscoach De Knegt liet al weten dat als hij zal moeten kiezen tussen Nieuwenhuis en Van der Poel altijd zal kiezen voor Van der Poel.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24