Teleurstelling troef bij Lotto-Soudal na barslecht voorjaar :"Ik wil geen excuses inroepen, maar..."

door: MAB
Lotto Soudal
Afbeelding bron: Photonews

Lotto-Soudal begon met goede moed aan het voorjaar, maar kan zich na vier maanden koersen aan geen enkele prestatie optrekken. De kans wordt steeds groter dat de Belgische ploeg zal degraderen uit de WorldTour. 

Lotto-Soudal kon enkele goede resultaten voorleggen in de openingsweken, maar tijdens de klassiekers en grote koersen konden er geen potten gebroken worden. Ploegbaas John Lelangue blijft echter hopen op een ommekeer en houdt de moed erin. 

"Ik wil geen excuses inroepen", klinkt het bij Sporza. "Tim Wellens viel ziek uit de nacht voor de Omloop, ons eerste grote doel. Caleb Ewan was ook goed bezig, maar enkele dagen voor Milaan-Sanremo werd hij ook ziek. Hij miste zo ook Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem, waar hij onze kopman was. In de Ardense klassiekers moesten we dan ook nog Andreas Kron en de jonge Maxim Van Gils missen."

"We wonnen dit seizoen al twaalf keer, daarmee zitten we rond de vierde plek in de jaarranking. Maar het was wel telkens in kleinere koersen, dus ja ... De ontgoocheling overheerst."