Belgische wielrenner van Deceuninck-Quick.Step kiest voor opvallende transfer

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Philippe Gilbert verlaat Deceuninck-Quick.Step en trekt naar Lotto-Soudal. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Hij zou een contract van drie jaar kunnen tekenen bij de ploeg waar hij eerder al heeft gereden.

Het ging niet goed meer tussen Philippe Gilbert en Deceuninck-Quick.Step na zijn niet-selectie voor de Tour de France. Gilbert won dit jaar nochtans Parijs-Roubaix. Hij leek dan ook zijn carrière af te sluiten bij de ploeg.

Maar dat gaat dus niet gebeuren. Gilbert is namelijk bijzonder ontgoocheld door zijn niet-selectie en dus kiest hij voor een overstap naar die andere Belgische ploeg Lotto-Soudal. Daar heeft hij vroeger al een tijdje bij gereden. 

Palmares

Gilbert heeft een indrukwekkend palmares. Hij won de Amstel Gold Race, Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en Brabantse Pijl. Ook de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix staan al op zijn palmares. Dan zijn er ook nog wat klassiekers in het buitenland zoals de Ronde van Lombardije en ook ritzeges in de Vuelta en de Giro heeft hij al gewonnen. Ook de gele trui in de Tour en een ritzege heeft hij gehaald.