Mogelijk enorm verrassende transfer voor Tom Boonen in het wielrennen

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Tom Boonen heeft nog geen rol in het wielrennen opgenomen na zijn actieve carrière. Daar zou wel eens snel verandering in kunnen komen. De interesse in Boonen is er en het komt erg verrassend niet van Quick Step, waar de Kempenaar bijna zijn hele carrière heeft gereden.

Het is die andere Belgische wielerploeg, Lotto-Soudal, die aan de mouw trekt van Boonen. De formatie ziet een rol weggelegd voor Boonen in de publicitaire en sportieve werking. Mocht hij voor Lotto-Soudal kiezen, zou dat toch wel heel opmerkelijk en verrassend zijn. “Maar ik hoop dat hij er op wil ingaan”, zegt Paul De Geyter, CEO van Lotto-Soudal, in Het Nieuwsblad.

Met Paul De Geyter beschikt Lotto-Soudal wel over iemand die een heel nauwe relatie heeft met Boonen. De Geyter is nu CEO bij Lotto-Soudal, maar was jarenlang de manager van de ex-toprenner. Die band wil hij nu opnieuw aanhalen. Hij wil Boonen een brede rol geven, zowel publicitair als sportief. “Idealiter gaat het om de twee”, zegt De Geyter. “Tom blijft een persoonlijkheid. Hij kan op alle domeinen van waarde zijn. Ook sportief, ja. Liefst had ik hem zelfs als wegkapitein terug naar de ploeg gehaald. Dat is helaas uitgesloten. Maar dat ik hem er dolgraag bij wil in de werking? Absoluut.”

Quick Step - autosport

Vraag is of Boonen wil ingaan op het aanbod. Hij reed altijd voor de grote concurrent Quick Step. Daar zou hij een adviserende rol kunnen krijgen. Het is een piste die echter nog niet concreet werd. “Daarnaast wil Tom ook zijn plannen in de autosport zeker doorzetten. Sowieso wordt het aftasten in hoeverre hij een extra functie in zijn agenda kan inpassen", beseft De Geyter.