Goed nieuws voor Lotto-Soudal: Na lang zoeken eindelijk een oplossing

door: CDC
Lotto Soudal
Afbeelding bron: Photonews

Lotto-Soudal zit al een tijdje zonder sportdirecteur. De ploeg nam begin augustus afscheid van ploegleiders Herman Frison en Marc Sergeant. De ploeg had echter nog geen vervangers klaarstaan en moest een tijdje zoeken. Nu hebben ze iemand gevonden

De Belgische ploeg haalt niemand minder dan  Cherie Pridham binnen. Ze plukten de 50-jarige Britse weg van Israel Start-Up Nation. Eind vorig jaar werd Cherie Pridham de eerste vrouwelijke ploegleider in het mannenpeloton, en daar deed ze een uitstekende job.

Dat zagen ze bij Lotto-Soudal ook en dus overtuigden ze haar om naar België te komen. "Als je de Belgen niet kan verslaan, sluit je er dan bij aan", begon ze haar aankondiging. Ze zegt overtuigd en gecharmeerd te zijn geworden door het project. Ook koerste ze zelf in België en weet ze dus wat wielrennen hier betekent.  

John Lelangue van zijn kant zei met vijf andere kandidaten te hebben gesproken, maar hij onmiddellijk overtuigd was na één gesprek met Cherie. "Ze kan en zal echt iets bijbrengen aan het team, net zoals ze andere teams al beter maakte."