Tim Merlier is bang van Wout van Aert in Gent-Wevelgem, maar ook ander probleem

door: BVDO
Tim Merlier
Afbeelding bron: Photonews

Zondag wordt Gent-Wevelgem gereden en Tim Merlier heeft best wel zijn zinnen gezet om na Brugge-De Panne ook deze koers te winnen.

Tim Merlier sprintte woensdag naar de overwinning in de Minerva Classic Brugge-De Panne. In Gent-Wevelgem wil hij zondag laten zien dat hij een completere renner geworden is.

Al is hij natuurlijk wel bang van Wout van Aert. “Als Wout van Aert gaat, moet ik niet proberen te volgen. Het is hopen dat het weer samen komt”, zegt Merlier aan Het Nieuwsblad.

De voorbije jaren sprintte Merlier telkens in de tweede groep, nu wil hij ervoor zorgen dat hij vooraan mee is met de leidersgroep. Door de goede weersvoorspellingen zijn er volgens Merlier immers de nodige kansen om als sprinter Gent-Wevelgem te winnen.

Al is er ook nog een ander probleem. Bij zijn ploeg Alpecin-Fenix rijdt ook nog Jasper Philipsen als sprinter mee. Benieuwd wie de kopman wordt, als ze allebei de Kemmelberg overleven.

“Dat zijn problemen voor zondag. Het komt erop aan om eerlijk te zijn. Ja, ik heb nu een zege meer dan hem, maar met die strijd houd ik mij niet bezig”, klinkt het nog.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24