Tim Wellens verpulvert Nairo Quintana en laat Lotto Soudal dromen

door: MAB
Tim Wellens neemt bocht
Afbeelding bron: Photonews

Tim Wellens toonde zich gisteren de sterkste in de tweede etappe van de Ronde van de Alpes-Maritimes en de Var. De Belg klopte zonder veel problemen Nairo Quintana in de sprint en kroonde zichzelf tot nieuwe leider. 

Lotto Soudal wint zo twee keer op rij in de driedaagse Zuid-Franse koers en behaalde dit seizoen al zeven overwinningen in totaal. Maar volgens Tim Wellens begint het seizoen pas echt volgende week, waar het eerste grote doel van Soudal gepland staat. 

"Het openingsweekend met de Omloop Het Nieuwsblad is zeer belangrijk voor onze ploeg. Ik denk dat we gisteren en vandaag getoond hebben dat we erop gebrand zijn om daar mooie resultaten te boeken", vertelde hij na afloop van de koers.

Wellens heeft een zeer goede voorbereiding achter de rug en lijkt helemaal klaar voor het nieuwe wielerseizoen. "Ja, mijn benen zijn goed. Gisteren had ik ook een goed gevoel, vandaag opnieuw. Maar dat heeft veel te maken met het positioneren onderweg. Bij de voet van de slotklim zat ik perfect geplaatst zonder dat ik al te veel inspanningen heb moeten doen. Daarna was het aan mij om het juiste tempo te zoeken op de klim."