Tim Wellens ziet te weinig ambitie bij Lotto-Soudal "Soms mag er wat meer geëist worden."

door: CDC
Tim Wellens neemt bocht
Afbeelding bron: Photonews

Tim Wellens heeft er een snertseizoen opzitten. Hij kon maar een overwinning behalen en de rest van het jaar was het zwaar ondermaats voor de Limburgse renner. In Het Nieuwblad verteld hij meer.

Op de Ster van Bessèges na haalde Wellens geen zeges. Nochtans zijn we meer gewoon van hem. Een echte verklaring is er niet. Zijn lichaam werd grondig onderzocht, van longen over bloed tot het hart, maar men vond niets. 

Ondertussen kende zijn ploeg Lotto-Soudal ook een dip. Ze staat pas negentiende op de World Tour-ranking en 4e in België. Maar daar vindt hij de kritiek overdreven. Ze deden het goed in de Giro en met met Brent Van Moer en Florian Vermeersch hebben ze twee toptalenten in huis die al mooie dingen lieten zien.

Toch mag het wat ambitieuzer vindt ook Wellens. "Vooral in koerssituaties. We leggen ons te vlug neer bij bepaalde zaken."  Als bepaalde renners niet goed zijn, dan worden ze te vlug gespaard. " Sorry, dat is te makkelijk. Ik neem ook vaak risico's." Hij besluit: "Soms mag er best wat meer geëist worden.”