Tom Boonen ergert zich dood: “Een zinloze discussie”

door: AVL
Afbeelding bron: Photonews

Geen wereldtitel voor Remco Evenepoel op het WK Tijdrijden afgelopen zondag. De Schepdalenaar reed een sterke tijdrit maar zag Tobias Foss met de overwinning aan de haal gaan en werd uiteindelijk derde.

Na de verrassende overwinning van Foss delen veel mensen de mening dat Wout van Aert een uitgelezen kans op de overwinning heeft laten schieten door niet deel te nemen aan de tijdrit. Volgens ex-wielrenner Tom Boonen heeft het echter geen zin om hierover te debatteren.

"Dat dit misschien een gemiste kans is geweest voor Wout van Aert, is een zinloze discussie", aldus Boonen bij HLN. "Hij wist op voorhand dat het technische parcours hem wel zou liggen, en voor die beslissing zijn ze niet over een nacht ijs gegaan. Ik snap die keuze volledig."

Boonen benadrukt wel dat de afwezigheid van van Aert in de tijdrit geen garantie biedt op succes in de wegrit. "Het is en blijft koers hé. Het is niet omdat je alles tot in de perfectie voorbereidt en dingen aan de kant schuift, dat je gegarandeerd wint."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24