Tom Boonen waarschuwt Wout Van Aert voor Luik-Bastenaken-Luik: "Hij teert op frustratie en revanche"

door: MAB
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Zondag wordt Luik-Bastenaken-Luik gereden, en Wout Van Aert zal er aan de start verschijnen. Na de mooie tweede plaats afgelopen weekend in Parijs-Roubaix, liggen de verwachtingen hoog.

Van Aert mistte 11 dagen training vanwege een coronabesmetting, maar kwam aan de start van de Helleklassieker toe alsof er niets aan de hand was. Het is nu afwachten hoe de Belgische kampioen zal presteren in de Ardeense klassieker. Het is immers de eerste keer dat hij zal deelnemen aal Luik-Bastenaken-Luik

"Ik denk dat hij er in eerste instantie gewoon lekker wil koersen na al dat gemis aan competitie", analyseerde Tom Boonen in HLN. "Het parcours kan hij zeker aan. En hij heeft zondagavond in Roubaix vastgesteld dat zijn vorm best oké is. Daar kan hij dus nog wat mee aanvangen."

"Pogacar, na die verloren Ronde van Vlaanderen terend op frustratie en revanche, wordt ongetwijfeld de te kloppen man. Wout moet hem proberen te volgen. En zien waar hij in de finale ergens uitkomt. Misschien levert hem dat nog wel een mooie prijs op. De zege? Zoveel te beter."