Van Aert wil uitpakken: 2 nieuwigheden om Evenepoel te kloppen in tijdrit

door: BVDO
Wout Van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert en Remco Evenepoel rijden vanaf zondag tegen elkaar in de Ronde van Zwitserland. Het is de eerste keer dat dit gebeurt in een rittenkoers.

Wout van Aert wil zich dit jaar volop smijten in het tijdrijden. Door twee nieuwigheden wil hij Remco Evenepoel het vuur aan de schenen leggen in de tijdrit.

Zo rijdt Van Aert in Zwitserland voor het eerst in een nieuwe positie voor het tijdrijden op de fiets. Renners groter dan 1,90 meter mogen dat vanaf dit jaar doen. Trapas en het uiteinde van het stuur mogen 5 centimeter verder uit elkaar gemonteerd zijn. Handgrepen mogen 4 centimeter hoger staan. Vooral dat laatste maakt veel verschil.

“De dinsdag na Parijs-Roubaix zijn we met Wout een halve dag tests gaan doen in de windtunnel”, zegt Head of Performance Mathieu Heijboer van Jumbo Visma aan Het Nieuwsblad. “Daarbij hebben we gezien dat het hem sneller maakt als we zijn handpositie verhogen. Hoeveel, dat hou ik voor mezelf.”

Daarnaast krijgt Van Aert van de kledingsponsor ook een nieuw en nog sneller pak aangemeten dat ook voor de nodige tijdswinst moet zorgen.