Van der Poel hing zijn fiets bijna aan de haak: "Heb ik altijd gezegd"

door: JDH
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel beleefde in 2023 een boerenjaar, maar bijna had zijn jaar er helemaal anders uit gezien. Want hij kampte ook lang met rugproblemen. 

Sinds zijn zware val op de Olympische Spelen van 2021 sukkelde Mathieu van der Poel een lange tijd met zijn rug. Hij moest in het seizoen 2021-2022 in zijn tweede cross al opgeven om zijn rug helemaal te laten genezen. 

Die rugproblemen bleven maar aanslepen, maar begin dit jaar geraakte het dan toch helemaal opgelost. Van der Poel pakte de wereldtitel in het veld en won op de weg Milaan-Sanremo, Parijs-Roubaix en het WK op de weg. 

Maar als die rugproblemen niet waren opgelost, kon de wereld er wel eens helemaal uitgezien hebben. "Ik heb altijd gezegd: als ik het plezier verlies of mijn niveau niet meer haal, stop ik", geeft hij toe bij HLN."

"Ik was blij dat ze het vonden. Het is vervelend geweest en ik kan nog niet zeggen dat het zo goed is als vroeger, maar het is aanvaardbaar. Ik ben nog steeds zeker drie keer per week een uur bezig met mijn rug."