Van Hooydonck zet Adrie van der Poel op zijn plaats na uitspraak over zijn zoon Mathieu

door: JDH
Adrie van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Adrie van der Poel en Nathan Van Hooydonck zijn allebei ex-renners, maar nog altijd dicht betrokken bij het huidige peloton. De twee kwamen in een stevige discussie terecht. 

"Vroeger hadden bijna alle vrouwelijke wielrensters anorexia en als ik naar de hedendaagse wielrenners kijk, daar word ik bijna bang van als ik ze zie lopen", zei Adrie van der Poel bij De Avondetappe op NOS. 

"Ze staan al zo mager en al het eten moet dan ook afgewogen worden. Ik ben blij dat ik een zoon heb zoals Mathieu die op tijd zegt 'zoek het allemaal uit' en een hamburger gaat eten of een pizza'tje."

"En dat die voedingsapp hem dan gestolen kan worden. Als ik in de Tour kijk zie ik renners van 1.80 meter met een gewicht van 60 kilogram. Dat is echt niet gezond hoor", stelde Van der Poel. 

Van Hooydonck was het daar niet mee eens. "Mathieu kan een hamburger gaan eten omdat ie uitzonderlijk getalenteerd is. Als andere renners dat doen, doen ze niet meer mee om te winnen. Je koerst toch om te winnen en om het beste uit jezelf te halen?"

Van der Poel gaf toe dat het wielrennen stevig veranderd is. "Het is niet alleen de voeding, maar ook de hoogtestages. Er is heel veel veranderd in het wielrennen op een hele korte termijn."