Voor wat hoort wat, Wout van Aert: “Volgende zondag een kleine wederdienst”

door: BVDO
Wout Van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert aan de wereldtitel hebben, dat is de taak die de Belgische renners meekrijgen, ook al rijden ze niet allemaal voor dezelfde ploeg.

Yves Lampaert is één van de renners die Wout van Aert aan de wereldtitel moet helpen. Als zondag zijn ploegmaat Kasper Asgreen van Deceuninck-QuickStep wegrijdt, dan moet Lampaert hem terughalen.

Lampaert heeft daar geen probleem mee, zo bevestigde hij afgelopen weekend nog op Sporza. Dat weet ook Karl Vannieuwkerke die Lampaert de vraag stelde.

“Als je iemand van een andere nationaliteit, ook al is het een ploegmaat van Deceuninck-QuickStep, naar de regenboogtrui loodst, keert het ook terug voor de rest van je tijd hier op aarde. Dan wordt het woord landverrader op je rug getatoeëerd. Zo werkt het nu eenmaal bij de supporters”, schrijft hij in zijn column bij KW.

Daar zal Patrick Lefevere wel niet blij mee zijn, maar volgens Vannieuwkerke moet Lampaert daar voor een keer maar geen rekening mee houden.

Al kan er ook voor een wederdienstje gezorgd worden. “Als jij Wout van Aert zondag aan de wereldtitel helpt, kan dat een week later al terugkeren. Misschien zit er dan wel een kleine wederdienst tijdens Parijs-Roubaix in. Niemand gun ik een zege in de helleklassieker meer dan jou, Yves”, besluit Vannieuwkerke.