Waarom Van Der Poel als debutant Parijs - Roubaix kan winnen

door: CDC
Mathieu Van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Parijs - Rouxbaix is een mythische koers en wordt niet voor niets de Hel van het Noorden genoemd. Experts schatten de kansen van Matthieu van der Poel, die voor het eerst meedoet hoog in, nochtans is dat niet evident.

Parijs - Roubaix is een zeer moeilijke koers, en daarbij komt een goede portie ervaring zeer van pas. Het is geen toeval dat het vooral oudere renners zijn die de koers kunnen winnen. Nieuwelingen en debutanten hebben het er niet makkelijk.

Meer nog, het is al van 1955 geleden dat nog eens een debutant kon winnen. Greg Van Avermaet meent echter dat Matthieu van der Poel zondag wél bovenaan het podium kan eindigen. Aan Het Nieuwsblad wijst hij op de achtergrond als veldrijder bij van der Poel. Daarmee is hij straks in het voordeel. Zeker als het regent.

Ook Lars Boom meent dat een veldrijder meer vertrouwen in zichzelf en controle over zijn fiets heeft. "Op elk moment weet je waar je moet rijden. Voor Mathieu zal dat precies zo zijn." Bert de Backer onderstreept de technische kunde van de Nederlander. "Als het nat ligt, pakt die mens in elke bocht vijftien seconden op ons.”