"Wat ze zeggen over van Aert kan ook gezegd worden over van der Poel"

door: PMN
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

De renners hebben vandaag in de Tour een welverdiende rustdag. De voorbije dagen is er al veel gezegd en geschreven over Wout van Aert. Hij wacht wel nog steeds op zijn eerste ritzege.

Wie ook nog wacht op zijn eerste ritzege in deze Tour is Mathieu van der Poel. Zijn team Alpecin-Deceuninck heeft wel het meeste ritzeges achter de naam staan. Dat is te danken aan de drie zeges van Jasper Philipsen.

Jasper Philipsen mag Mathieu van der Poel erg dankbaar zijn. De Nederlander bleek meermaals de perfecte lead-out te zijn voor Philipsen. Bij z'n ploeg zijn ze wel verrast dat Van der Poel het doet en dat zelfs doet zonder discussie.

Philip Roodhooft wil daarom in Het Nieuwsblad toch even de puntjes op de i zetten. "In deze Tour is al vaak het altruïsme van Van Aert benadrukt, en terecht, maar dat kan ook gezegd worden van Van der Poel."

Al denkt Roodhooft niet dat Van der Poel er een probleem mee heeft. "Hij is ondertussen op een moment in zijn carrière dat hij veel minder alleen met zichzelf bezig is."