Gustaph snoert haters de mond: “Ik luister niet naar idioten”

door: ASX
Gustaph
Afbeelding bron: Eigen

De grote dag voor Gustaph komt dichterbij. Over een kleine drie weken staat de 42-jarige zangdocent op het grote Songfestivalpodium in Liverpool. Er wacht hem de zware taak om door te stoten naar de finale.

Volgens bookmakers wordt het dit jaar een dubbeltje op zijn kant voor ons land. Weinig mensen geloven dat Gustaph zich zal kunnen kwalificeren voor de finale. De afgelopen weken kreeg de zanger van Because Of You dan ook heel wat kritiek te verwerken.

“Dat je mijn nummer niet mooi vindt, dat kan ik allemaal plaatsen”, vertelt Gustaph in ‘Radio 2 Weekwatchers’. “Maar als het echt persoonlijk wordt, over mijn geaardheid bijvoorbeeld, dat is echt niet oké. Maar dat zijn idioten en daar luister ik niet naar”, klinkt het vastberaden.

“Ik heb al mijn hele leven moeten dealen met homofobe uitspraken, op de duur kweek je echt wel een olifantenvel”, relativeert Gustaph de ongepaste opmerkingen. Gelukkig krijgt de zanger naar aanloop van het Songfestival ook heel wat leuke berichtjes.

“Een wedstrijd is altijd polariserend. Heel wat mensen waren teleurgesteld dat hun favoriet ‘Eurosong’ niet gewonnen had in januari, maar nu zie ik het omgekeerde effect. Mensen die een paar keer het nummer gehoord hebben en me nu laten weten dat ze het eigenlijk wel leuk vinden”, besluit Gustaph.

Gustaph treedt op als vijfde in de tweede halve finale op donderdag 11 mei. De wedstrijd is live te bekijken op Eén. Ook onze redactie wenst Gustaph uiteraard alle succes in Liverpool!