Hugo Sigal bijt van zich af: "Niet mijn probleem"

door: LHX
Hugo Sigal
Afbeelding bron: wvds

Zes maanden na de dood van Nicole Josy heeft Hugo Sigal zijn levensvreugde teruggevonden. Al heeft hij uiteraard ook nog regelmatig dagen waarop het slecht met hem gaat.

"Ik ga er nog wel een paar maanden last van hebben, maar ik ga er altijd sterker en sterker uit komen", zegt Hugo Sigal in de podast 'De mediawatchers'. Het is duidelijk dat het een stuk beter met hem gaat dan een paar maanden geleden.

Al sinds november is hij bijzonder open over zijn rouwproces. Er zijn daarom mensen die vinden dat hij wel héél veel in de belangstelling staat. Voor hen heeft hij echter een duidelijke boodschap.

"Ik heb echt geen goesting om die dingen te lezen", zegt hij. "Dat is dan hun probleem. Het is niet mijn probleem. Ik doe het op mijn manier. Als er mensen vinden dat het niet gepast is, denk ik: ja, sukkelaar, dan is dat jouw probleem."

"Ik lees het nooit. Via-via hoor ik het dan wel. En dan denk ik: iedereen heeft het recht om zijn ding te doen. Ik doe het mijne en zij het hunne. Dus ik ga mij niet laten neerhalen door een negatieveling."