Hugo Sigal zwijgt niet langer over laatste uren Nicole Josy en doet erg emotionele bekentenis

door: STG
Hugo Sigal.jpg
Afbeelding bron: Photonews

Hugo Sigal vindt stilaan weer de weg naar het podium. In november van vorig jaar sloeg het noodlot toe en moest hij onverwachts afscheid nemen van Nicole Josy. 

Met 'Het Leven' lijkt alles erop te wijzen dat Hugo Sigal een hit te pakken heeft. Zijn eerste solosingle brengt dan ook een erg mooie boodschap met zich mee: "hoe kort of hard het leven ook kan zijn, geniet ervan en haal het mooiste eruit, want we hebben maar één leven", zo kondigde hij het nummer zelf aan, een ode aan Nicole.

De reacties op het nummer zijn erg overweldigend voor Hugo. Bij Boon@Night op MENT spreekt Hugo voor het eerst over de dramatische dag in zijn leven waarop hij afscheid moest nemen van zijn 'Colleke'.

“Ik hoorde haar schedel kraken en er liep bloed uit haar mond. Ik heb haar meteen op haar zijde gelegd, omdat ik bang was dat ze zou stikken. En ik was zo in paniek dat ik het nummer 112 op mijn gsm niet kon vinden”, getuigt Hugo. Eens Nicole naar het ziekenhuis werd overgebracht, waren de signalen weinig hoopgevend.

“De dokter is toen bij mij gekomen en zei: we kunnen haar nog opereren, maar Nicole zal niet meer kunnen spreken. We hadden daar op voorhand over gesproken en wij hadden afgesproken dat we niet wilden leven aan een machine als een plant. Toen heb ik beslist: ‘Nee dokter, er moet geen operatie meer komen’", klinkt het.