Ongelofelijk wat Clouseau meemaakt: "Toen viel mijn frank"

door: LHX
Clouseau
Afbeelding bron: Photonews

Clouseau bestaat veertig jaar dit jaar, en dat wordt in december en januari uitgebreid gevierd. Koen en Kris Wauters spelen maar liefst dertien shows in het Sportpaleis.

Dertien keer het Sportpaleis vullen, dat is een indrukwekkende prestatie. Dat beseffen de heren van Clouseau zelf erg goed.

"De laatste keer, dat is acht jaar geleden ondertussen, hebben we 'slechts' vier concerten gedaan", zegt Koen Wauters op Radio2. "Dat is natuurlijk nog altijd veel, daar zou elke artiest direct voor willen tekenen."

Hij en Kris Wauters dachten daarom dat ze er opnieuw een stuk of vier-vijf zouden kunnen doen. "Voor mij was dat ideaal: het zou tot eind december zijn. Dan zou ik op 1 januari kunnen vertrekken naar de Dakar-rally", aldus Koen.

Hun fans beslisten daar echter anders over: de ticketverkoop liep als een sneltrein. "Het was nog niet echt begonnen, en we kregen al bericht: 'We gaan ons klaar houden voor de communicatie van de tweede en de derde show.'"

Hij wilde de anderen waarschuwen dat ze niet te hard van stapel mochten lopen. Terwijl hij zijn bericht aan het typen was, kreeg hij echter al te horen dat show 2 en 3 al waren uitverkocht en dat nummer 4 en 5 meteen zouden worden aangekondigd.

Hij kon het amper geloven, dus ging hij zelf checken hoe het zat. Hij ging naar de website en ontdekte daar dat er, als hij een ticket wilde kopen, nog meer dan 27.000 mensen vóór hem op de wachtlijst stonden.

"Toen viel mijn frank dat niet iedereen op die website zit om slechts één ticket te kopen. Dat doe je ook voor vrienden en familie. Dus 27.000 gemiddeld maal 4 of zo... Kortom, op een uur tijd waren er 120.000 tickets verkocht. Ondertussen zijn het er 187.000."