Silvy De Bie doet vreselijke onthulling

door: LHX
Silvy De Bie
Afbeelding bron: Photonews

De laatste aflevering van de Canvasreeks 'Belpop' is er één met heel wat straffe onthullingen. Zo doen onder meer Kate Ryan en Silvy De Bie enkele vreselijke getuigenissen.

In 'Belpop' getuigen verschillende dancezangeressen over wantoestanden in hun carrière begin jaren 2000. Ze waren allemaal het slachtoffer van machtsmisbruik en werden uitgebuit door hun managers en platenlabels.

Zo vertelt Kate Ryan dat ze erg onzeker was en haar grenzen niet durfde aangeven. Ze worstelde met anorexia en boulimie, maar bleef maar doorgaan tot ze op een gegeven moment in Polen instortte op het podium.

In 2006 wilde ze een andere muzikale weg inslaan, maar daar kreeg ze de kans niet toe. "Het moest van mijn nieuwe platenfirma meer dance zijn, terwijl ik het akoestischer en alternatiever wilde aapakken. Maar dat ging niet."

Ook Silvy De Bie, bekend van Sylver, was slachtoffer. "Podium op en zingen, voor de rest moest ik zwijgen", onthult ze. "Ik ben in één jaar twee keer opgenomen in het ziekenhuis, omdat het gewoon te veel was."

"Ik was in die periode enorm afgevallen. Zelfs toen ik aan het herstellen was in het ziekenhuis werd ik gebeld, wanneer ik weer zou kunnen optreden."