Walter Grootaers krijgt geen fijn nieuws nadat hij coronavirus opgelopen heeft

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Walter Grootaers was de eerste Bekende Vlaming die het coronavirus opgelopen heeft. Hij moest ook naar het ziekenhuis gebracht worden.

Walter Grootaers zal allicht blijvende schade overhouden aan het coronavirus. “Naar alle waarschijnlijkheid hebben mijn longen schade opgelopen en zal er zich littekenweefsel gevormd hebben. Daar kan je verder weinig aan doen. Mijn hart laat ik al heel lang tweejaarlijks controleren. Binnen een paar weken krijg ik opnieuw een check-up”, legt Walter uit aan Het Laatste Nieuws.

“Mijn tijd in het ziekenhuis was een heftige ervaring. Het probleem in die beginperiode was dat men niet goed wist wat aan te vangen met mij. Ik was de allereerste patiënt in het Heilig Hart-ziekenhuis in Lier.”

“Die eerste dag hoestte ik de klok rond de longen uit mijn lijf en zakte ik telkens na een kwartier wakker te zijn geweest weer in slaap. Die toestand heeft vier dagen en nachten geduurd. De artsen zagen dat ik zuurstoftekort en een longontsteking had, maar ik moest gelukkig niet aan de beademing. Op een gegeven moment sliep ik vijftien uur per dag."