Federaal parket wil Jürgen Conings overtuigen contact te nemen: "Nog geen slachtoffers gevallen"

door: WVDS
Jurgen Conings
Afbeelding bron: Federale politie

Frédéric Van Leeuw, federaal procureur van het federaal parket van België, nodigde de Vlaamse media uit omdat hij een oproep wilde doen aan Jürgen Conings.

Het is heel uitzonderlijk dat de procureur persoonlijk een oproep wil doen. Hij richtte zijn boodschap rechtstreeks aan Jürgen Conings. Hij hoopt dat de man zijn boodschap op deze manier te horen krijgt en contact zoekt, horen we in het VTM-Nieuws.

“De laatste dagen zijn we allemaal heel erg bezig met de zoektocht naar Jürgen Conings. Er was zoveel mankracht nodig om zo’n uitgestrekt gebied op een veilig manier te doorzoeken”, startte de procureur zijn boodschap.

“Tot nu toe zijn er geen slachtoffers gevallen en werd er geen geweld gebruikt. En dat is een zeer goede zaak. Wij roepen de bevolking op om sereen te blijven. Om dit samen tot een goed einde te brengen. Aan Jürgen Conings vragen wij om contact op te nemen met iemand die hij vertrouw.”

Dat de boodschap van de procureur zo laat nog op de verschillende zenders tegelijk moest uitgezonden worden, kan erop wijzen dat er voorlopig geen aanwijzingen meer zijn om op verder te gaan in het onderzoek. Men hoopt nu dat Jürgen of mensen die eventueel meer informatie hebben de politie zullen contacteren.