Groot ongenoegen over rusthuisfactuur: "Straks onmogelijk voor gewone werkende mens"

door: MRO
wzc - rusthuis
Afbeelding bron: Photonews

We worden steevast met prijsstijgingen geconfronteerd. Ook de prijzen in de woonzorgcentra stijgen waardoor het voor sommigen onbetaalbaar wordt. Wij legden de problematiek voor aan onze lezers.

"De prijs van woonzorgcentra blijft stijgen. Denk jij dat het voor jou in de toekomst nog mogelijk is? Wat is het alternatief?", vroegen we aan onze lezers. Uit de vele honderden reacties blijkt een groot ongenoegen.

"Het is niet te betalen. Buiten een beetje zakgeld zouden de rusthuizen genoegen moeten nemen met het pensioen van elke inwoner en de rest zou moeten bijgepast worden door de staat. Let wel, de kwaliteit van de rusthuizen zal ook omhoog moeten en regelmatig gecontroleerd moeten worden", schrijft Frans.

"De gevangenis, als bejaarde krijg je een aparte cel, je medicatie en dokter, huisvesting en verzorging, de kapper of de was, alles wordt er voor je gedaan en je hoeft niks te betalen", reageert Maria.

"Is sowieso niet mogelijk voor mij. Ik ben invalide met kleine uitkering en geen spaargeld, tja. Alternatief? Op tijd sterven waarschijnlijk", aldus Tes.

"Ik word oud in mijn huisje dat nooit af zal geraken. Thuis kun je ook de hulp krijgen die je in een rusthuis krijgt. Veel goedkoper", aldus Veerle.

"Een rusthuis zal niet lukken. Ons beetje spaargeld van ons harde werken moeten we nu al aanspreken om al onze rekeningen te betalen", weet Gemma.

"Zonder spaargeld gaat dit niet meer lukken in de toekomst. En dan nog, als je iedere maand 500 euro van uw spaargeld moet bijleggen zal dit ook vlug op zijn. Het zal alleen nog voor rijke mensen zijn", reageert Christiaan.

"Nee, dat is voor een gewoon werkende mens in de toekomst helemaal niet meer mogelijk."

"Ik vraag me af, wij die 80 jaar en ouder zijn, wat hebben ze met dat geld gedaan dat we heel ons leven en carrière gestort hebben. Moest ik dat zelf gespaard hebben, dan kon ik voor de rest van mijn dagen in een 5 sterren hotel doorbrengen in Dubai", aldus Magda.

Altijd nieuws bij de hand? Installeer gratis onze app