Strijd tegen rokers: Vapen en roken fors duurder en Albert Heijn grijpt in in Nederland

door: MRO
Roken - sigaretten
Afbeelding bron: Pixabay

De strijd tegen roken en vapen wordt opgedreven. De taksen op tabak en e-vloeistoffen stijgen vanaf 1 januari en Albert Heijn stopt met de verkoop van tabak in zijn eigen winkels in Nederland.

Wie rookt zal dat vanaf 1 januari voelen in de portemonnee. De taksen stijgen waardoor je voor een pakje sigaretten zowat 2 euro meer zal moeten betalen. Ook vapen wordt fors duurder doordat de overheid een accijns van 15 eurocent per milliliter zal heffen.

Albert Heijn stopt vanaf 1 januari al met de verkoop van tabak in zijn eigen Nederlandse winkels. Dat is een half jaar eerder aangezien tabaksverkoop vanaf 1 juli 2024 verboden wordt in supermarkten in Nederland.

“Albert Heijn kiest ervoor om een half jaar eerder te stoppen. Vanuit de missie ‘Samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen.’ zet de supermarktketen continu stappen naar een gezondere samenleving en wil Albert Heijn klanten helpen bij een gezondere leefstijl”, klinkt het bij de supermarktketen.

In België wordt de verkoop van tabaksproducten in grote supermarkten verboden vanaf 2025. Op dat moment zal ook het rookverbod op publieke plaatsen in België worden uitgebreid. Roken zal dan niet meer mogen in pretparken, speelpleinen en dierentuinen en op en naast sportterreinen.

Tags roken