"Ik was in Tunesië en er werd gejuicht, ik was bang om het vliegtuig te nemen"

door: Redactie
Afbeelding bron: Pixabay

Zaterdag was het precies 20 jaar geleden dat vliegtuigen zich door de WTC-torens boorden, dat Amerika werd getroffen door een reeks terroristische aanslagen.

Deze gebeurtenis staat in ieders geheugen gegrift. Wij stelden onze lezers de vraag hoe zij die momenten 20 jaar geleden beleefd hebben. Een greep uit de reacties.

"Ik was geschokt, verdrietig en vol ongeloof. Ik kon niet geloven dat het werkelijkheid was. Ik was toen zelf ook brandweerman."

"Ik was op mijn werk en ik wist niet wat ik hoorde. Ik zal dit nooit vergeten. Dit was echt wel het meest tragische dat ik heb meegemaakt in mijn leven. Een oorlog."

"Ik zat thuis de herhaling van Wittekerke te kijken toen Danny Verstraeten een nieuwsflash kwam brengen. Live het 2e vliegtuig zien crashen."

"Ik stond in de winkel van Vanden Borre als verkoopster in Lokeren toen wij ineens op alle televisies het eerste vliegtuig in de toren zagen vliegen. Vol onbegrip, nog verstomd van het eerste, daarna het tweede. We konden onze ogen niet geloven en stonden te wenen, ik was er echt van aangedaan en kapot. Ik heb gans de dag als een robot gewerkt, ik kon het niet geloven dat zoiets kon gebeuren. Maar het was nog niet gedaan, al die onschuldige mensen gewoon dood en waarvoor, zoveel jaar later vraag ik het me nog steeds af. Mijn medeleven voor de nabestaanden."

"Ik was toen Tunesië en er werd gejuicht. Ik was bang om de dag erna het vliegtuig terug te nemen. De luchthaven vol agenten, beangstigend."

Tags terrorisme