Moeder van overleden tiener die aan boord was van de duikboot Titan stond haar plaats af aan die van haar zoon: “Hij wilde het doen bij de Titanic”

door: PMN
Titan
Afbeelding bron: Photonews

De hele zaak omtrent de geïmplodeerde duikboot Titan blijft nazinderen. Christine Dawood zag zowel haar man als haar 19-jarige zoon omkomen in de duikboot.

De 19-jarige Suleman Dawood ging met zijn vader Shahzada aan boord van de duikboot. De oorspronkelijke bedoeling was dat moeder Christina mee zou gaan, maar op aandringen van haar zoon stond ze haar plaats af.

“Suleman wilde echt gaan”, citeert Metro haar bij BBC. “Daarom besloot ik om mijn plek af te staan. Hoe ik mij daar nu bij voel? Laten we het daar maar niet over hebben.”

Haar zoon Suleman had ook een plan. Hij wilde op de duikboot een wereldrecord vestigen. “Hij wilde aan het wrak van de Titanic een Rubik’s Cube oplossen en zo het record breken van er één op te lossen op de grootste diepte.”

“Suleman was daar heel goed in. Hij kon het in 12 seconden of zo. Hij leerde het zichzelf aan via YouTube.”

Tijdens de hele zoektocht verbleef Christine met haar 17-jarige dochter op de moederboot van de Titan ‘Polar Prince’. Afgelopen weekend werden haar zoon en man begraven.