Vader en zoon stonden plaats in Titan af na wat ze zagen: "Dat hadden wij kunnen zijn"

door: STS
Duikboot Titan
Afbeelding bron: Photonews

Aan boord van de verongelukte onderzeeër Titan zaten onder andere een vader en zijn zoon. Een andere vader en diens zoon haakten op het laatste moment af en ontsnapten zo aan de dood.

Het gaat om de Amerikaanse zakenman Jay Bloom en zijn zoon Sean, die enkele weken geleden besloten om niet deel te nemen aan de expeditie naar het wrak van de Titanic.

"Het is een erg surreëel gevoel, omdat je beseft dat je in die duikboot had moeten zitten", vertelde vader Bloom aan CNN.

"En ze tonen foto's van de mensen die hun leven verloren hebben. Toen ik die vader en zijn zoon zag, zag ik mezelf en mijn eigen zoon. Dat hadden wij kunnen zijn."

Het was vooral zoon Sean Bloom die zich zorgen maakte over de veiligheid van de Titan, en de simplistische manier waarop het toestel bestuurd werd - met gamecontrollers en touchscreens.

"Ik zag een aantal rode vlaggen. Er konden maar vijf mensen in en ik dacht dat het toestel zo'n diepe duik in de oceaan niet zou overleven. Uiteindelijk waarschuwde ik mijn vader, en die was het eens met mij."

"Toen we Stockton (de CEO van OceanGate, die zelf aan boord was toen de Titan implodeerde, red.) vragen stelden, wuifde hij die weg."

"Hij had zoveel passie voor het project dat hij erdoor verblind was. Hij was niet objectief", concludeert vader Bloom.