Belangrijk nieuws over Titan-duikboot: “Hebben we teruggevonden”

door: PMN
Titan
Afbeelding bron: Canadian Press/Shutterstock/Shutterstock/Photo News

Ruim drie maanden geleden verdween de Titan-duikboot van de radar. Alle contact was verbroken.

Op 18 juni verdween de duikboot Titan tijdens een duik naar het wrak van de gezonken Titanic. Het contact met de onderzeeër werd ongeveer 1 uur en 45 minuten na vertrek plotseling verbroken, met zuurstof aan boord voor goed 96 uur.

Het wrak van de onderzeeër werd op 500 meter van de Titanic teruggevonden. De meest voor de hand liggende verklaring is dat de Titan implodeerde, waarbij de romp bezweken was onder de druk van de diepte, waardoor de implosie ontstond.

De Fransman Paul-Henri Nargeolet (77 jaar oud), de Brit Hamish Harding (58 jaar oud, CEO van het privéjetverkoopbedrijf Action Aviation, gevestigd in Dubai), de Brits-Pakistaanse bedrijfsadviseur Shahzada Dawood (48 jaar oud) en zijn zoon Suleman (19 jaar oud), evenals Stockton Rush (61 jaar oud), de CEO van Oceangate, zaten aan boord en overleefden het niet.

Al weten we niet heel zeker dat de duikboot implodeerde. We zijn nu ruim drie maanden later en er zijn op grote diepte nieuwe brokstukken gevonden, schrijft Tagtik. 

Dat nieuws maakte de Amerikaanse kustwacht dinsdag bekend. Het wrak werd naar verluidt voor analyse naar een haven aan de Amerikaanse kust gebracht. Ook eventuele menselijke resten zullen door deskundigen moeten worden onderzocht.