Tragisch: Jongste slachtoffer (19) van Titan was bang en wilde helemaal niet duiken naar Titanic

door: STS
Duikboot Titan
Afbeelding bron: Photonews

De ramp met de onderzeeër Titan kostte vijf mensen het leven. Het jongste slachtoffer was slechts 19 jaar.

Suleman Dawood nam op aandringen van zijn vader Shahzada, een steenrijke zakenman uit Pakistan die in Engeland woonde, deel aan het hachelijke avontuur. Maar eigenlijk was de jongeman doodsbang, zegt zijn tante Azmeh.

Omdat het afgelopen weekend Vaderdag was (in sommige landen wordt dit op de derde zondag van juni gevierd, red.) en Suleman zijn vader niet wilde teleurstellen, ging hij toch aan boord van de Titan om 3,8 kilometer diep te duiken naar het wrak van de Titanic.

Zijn tante zat dagenlang aan het tv-scherm gekluisterd om de nieuwsuitzendingen te volgen, hopend op goed nieuws, maar tegelijk vrezend voor het ergste. "Het is alsof ik in een slechte film zit. Ik voel ongeloof, het is een onwerkelijke situatie", vertelde ze aan NBC News.

Met haar broer Shahzada had de vrouw, die in Amsterdam woont, de jongste jaren minder contact. Ze kreeg in 2014 te horen dat ze MS had. Het feit dat ze medicinale cannabis gebruikte stond haar broer niet aan, waardoor het contact tussen de twee verwaterde.

Toch kwam het nieuws van zijn overlijden zwaar aan. "Hij was mijn kleine broertje. Ik hield hem vast toen hij geboren werd."

"Ik vind het heel erg dat de hele wereld zoveel trauma en spanning heeft moeten doorstaan", zei de vrouw nog.