“Zo hebben passagiers van Titanic-duikboot hun laatste momenten doorgebracht”

door: PMN
Duikboot Titan
Afbeelding bron: Photonews

Niemand van de duikboot ‘Titan’ overleefde de laatste duik. Ze daalden af tot een diepte van vier kilometer om naar het wrak van de Titanic te gaan kijken.
 

De duikboot raakte enkele uren na vertrek vermist. Er werd een grote zoekactie op poten gezet. Uiteindelijk werd het meest vreselijke scenario werkelijkheid. De duikboot was geïmplodeerd. 

Er werden wrakstukken uit het water gehaald. Die worden nu verder onderzocht om meer te weten te komen wat er fout is gelopen. De lichamen van de overledenen werden niet bovengehaald.

‘The New York Post’ is intussen ook te weten gekomen hoe de inzittenden hun laatste momenten hebben meegemaakt. Van de klap gaan ze allicht niets meer weten.

Christine Daewood, die haar man en zoon verloor bij de ramp, geeft aan de krant een idee hoe de laatste momenten waren in de duikboot. “Ze werden gewaarschuwd dat er condensatieplassen op de vloer van de duikboot konden ontstaan. Ze moesten dus proberen om hun voeten droog te houden.”

“Er werd hen ook verteld dat het licht van de duikboot uitgeschakeld zou zijn om batterij te sparen. Dat zou pas aangaan eens ze aankwamen bij het wrak.”

“De inzittenden werd ook aangemoedigd om hun favoriete muziek up te loaden op het systeem van de duikboot, aangezien de reis tot vier uur kon duren.”