Experts komen tot schokkende ontdekking over geïmplodeerde Titanduikboot: “Hij wilde zo kosten besparen”

door: PMN
Titan
Afbeelding bron: Canadian Press/Shutterstock/Shutterstock/Photo News

Experts buigen zich momenteel over de Titanduikboot. Die is geïmplodeerd aan het wrak van de Titanic. Ze zoeken uit wat de oorzaak kan zijn.

Op 18 juni kwam Stockton Rush, de CEO van OceanGate, Britten Hamish Harding, Shahzada Dawood en zijn zoon Suleiman Dawood en Paul-Henri Nargeolet om het leven nadat dat Titanduikboot implodeerde. Stukken van de duikboot werden bovengehaald en die zijn experts nu aan het onderzoeken.

De experts vergeleken de Titan met de Alvin. Die laatste is een duikboot die van de Amerikaanse overheid die meer dan 4.500 diepzeeduiken heeft voltooid zonder ongelukken. Zo had de Alvin een toegewijd moederschip waarna een kraan het in de oceaan liet zakken.

De Titan had geen toegewijd moederschip. In plaats daarvan werd het gesleept door de ruwe wateren van de Noord-Atlantische Oceaan door een kleinere gecharterde boot, de Polar Prince. De Polar Prince was kleiner en ouder dan de schepen die OceanGate in voorgaande jaren had gebruikt, naar verluidt om kosten te besparen.

Experts hebben nog wel meer ontdekt blijkt uit wat ze vertellen aan de The New York Times. Zo zou de manier waarop de onderzeeër naar zee werd gesleept schade hebben kunnen veroorzaken die tot de dramatische gebeurtenissen geleid hebben.

En zo wijzen ze op nog een aantal maatregelen. Maatregelen die volgens hen door CEO Rush genomen werden om kosten te besparen. Nochtans betaalden de aanwezigen heel wat geld om mee te kunnen duiken naar het wrak van de Titanic.