Angst voor nieuwe sluiting van scholen: "Waar moeten de kinderen dan heen, naar de grootouders?"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De ministers van Onderwijs zitten dit weekend samen om maatregelen af te spreken die de verspreiding van het coronavirus bij de schoolgaande jeugd moeten tegengaan.

Mogelijk worden klassen strikt gescheiden van elkaar, of wordt er ingegrepen in buitenschoolse activiteiten. Een andere optie is om de scholen een tijdje te sluiten, zoals in het verleden.

Wij stelden op onze Facebook-pagina de vraag: "Waarom is het volgens jou al dan niet zinvol om de scholen voor een week te sluiten in de strijd tegen corona?"

"De lagere scholen en kleuterscholen niet sluiten, want dan moeten de kleinkinderen naar oma en opa, om hen dan te besmetten", vreest Huguette.

"Als de school gesloten is, zitten de meeste kinderen in de opvang. Het probleem verplaatsen, noemt men dat", stelt Jeffrey.

"Als de scholen openblijven, zullen de cijfers nooit dalen. Al het personeel geraakt ook besmet en alles wordt mee naar huis gebracht", schrijft Paula.

"Vele ouders moeten werken en kunnen niet zomaar stoppen daarmee. Of ze kunnen geen opvang regelen", stelt Ahmed.

"De scholen moeten tijdelijk dicht. Niet te lang, maar toch even. Zo kunnen de kinderen het niet doorgeven aan hun ouders of grootouders", zegt Kelly.

"Zullen we de kinderen aan de kapstok hangen als we gaan werken?", vraagt Sonja zich af. "Nee, wacht, we duwen onze kids bij vreemde kids in de opvang, dat is veiliger", voegt ze er sarcastisch aan toe.

"Waar moeten de kinderen dan heen? Ofwel moet één van de ouders thuisblijven van het werk, wat bij ons zeker geen optie is. Ofwel moeten de kinderen naar de grootouders, wat zeker ook geen goed idee is", laat Griet weten.

"Dat heeft geen zin. Ze hebben dat al zo vaak gedaan. Laat maar open, we moeten er toch door. Met altijd alles af te sluiten zal het ook niet opgelost worden", denkt Johan.

"Werkgevers zullen daar niet altijd tevreden mee zijn; dat je niet kan gaan werken omdat je geen opvang voor de kinderen hebt", merkt Angelin op.