Beke dient hen van antwoord: “We gaan toch niet stoppen met een succesformule?”

door: BVDO
Wouter Beke
Afbeelding bron: Photonews

In heel wat vaccinatiecentra klinkt de oproep om vanaf 1 juli alle leeftijdsgrenzen op te heffen en mensen toe te staan zich te laten vaccineren wanneer hen dat past.

De vakantie en het reizen lijken de vaccinatiestrategie een stevige knauw te geven. Mensen proberen massaal met de data te schuiven om toch maar op reis te kunnen gaan.

Jan Stroobants, hoofd van het vaccinatiecentrum Spoor Oost in Antwerpen, doet dan ook een oproep om vanaf 1 juli leeftijdsgrenzen weg te laten vallen en mensen ook vrij te laten kiezen wanneer ze willen komen.

Door vaste afspraken te geven in combinatie met geboekte vakanties denkt Stroobants dat heel wat mensen zullen afhaken en zich niet meer willen laten vaccineren.

De Taskforce Vaccinatie en het Agentschap Zorg en Gezondheid zegt dat dit tot heel wat organisatorische problemen zal leiden. Ook op het kabinet van Vlaams minister Wouter Beke (CD&V) wordt niet positief gereageerd op dat voorstel.

“Door op leeftijd te blijven vaccineren hebben we een beter zicht op wie al gevaccineerd is en bij welke groepen een probleem zit”, klinkt het. “We zijn nu goed bezig, we gaan toch niet stoppen met een succesformule?”