Booking.com krijgt felle kritiek: “Het wordt gezien als grof misbruik”

door: BVDO
Vakantie - reis - zee
Afbeelding bron: Pixabay

Booking.com ligt in Nederland onder vuur nadat het ferme bonussen uitdeelt aan managers, terwijl het bedrijf tijdens de coronacrisis staatssteun kreeg.

Wie vakantieplannen heeft, komt automatisch ook terecht bij Booking.com. Het Nederlandse bedrijf had het ook moeilijk tijdens de coronacrisis en kreeg daarom 100 miljoen euro steun, waarvan 65 van de Nederlandse overheid.

De managers moesten toen een deel van hun loon afgeven, maar er werden ook duizenden personeelsleden ontslaan omdat er geen werk meer was.

In de Nederlandse Tweede Kamer werd woensdag gedebatteerd over het feit dat Booking.com nu maar liefst 28 miljoen euro bonussen uitbetaalt aan drie topmanagers.

"De Kamerleden waren woest", vertelt VRT-correspondent Joris van Poppel in ‘De Ochtend’ op Radio 1. “Woorden als ‘graaigedrag’ en ‘aasgieren’ vielen. Het wordt echt gezien als grof misbruik van steun."

Veel zal er echter niet veranderen. Alles is volgens de toen geldende regels verlopen. Veel meer dan een oproep om niet meer bij Booking.com te boeken kan de Nederlandse regering niet doen, maar de site is enorm populair bij onze noorderburen en iedereen wil op reis.