Burgemeester Bonte: "Ik voel veel onrust in de samenleving komen ten aanzien van het gekwakkel in de politiek"

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

Hans Bonte (sp.a), burgemeester van Vilvoorde, vindt dat de Vlaamse regering zo snel mogelijk strengere coronaregels moet opleggen. Hij vindt dat de politiek veel te traag reageert in deze coronacrisis en voelt dat daardoor onrust ontstaat in de samenleving. 

Nadat premier Alexander De Croo (Open Vld) vorige week nieuwe coronamaatregelen aankondigde, grepen Wallonië en Brussel al snel in om strengere regels op te leggen. Vlaanderen volgde nog niet, tot ongenoegen van Hans Bonte.

"Ik ben absoluut overtuigd van het feit dat we strengere maatregelen nodig hebben en liefst zo uniform mogelijk, zowel in Brussel als in Vlaanderen als in Wallonië. Op die manier maak je het de mensen en ook de politiediensten duidelijk van wat kan en niet kan."

"Ik denk dat we in een situatie beland zijn dat, indien we nog kansen willen geven aan de zorgsector en aan het onderwijs, we jammer genoeg de mensen opnieuw zullen moeten verplichten om maximaal thuis te blijven en met zo weinig mogelijk anderen in contact te komen."

Iedereen moet nu vooral thuis zijn

"Dat brengt ons inderdaad in de lijn van wat Brussel heeft beslist, namelijk cultuur- en sportactiviteiten zwaar terugschroeven en naast de horecazaken ook fitnesscentra, speelhallen sluiten. Ik vrees dat we ook best een avondklok instellen om mensen het signaal te geven dat de plaats waar iedereen nu moet zijn vooral thuis is."

“We moeten vandaag toch al veel verder staan in het nemen van maatregelen om er alles aan te doen om dat cijfer naar omlaag te krijgen.”

“Ik begin in onze regio te voelen dat de mensen zeer ongerust tot zeer kwaad worden om de maatregelen die om de haverklap veranderen, maar vooral om de traagheid waarmee de politiek reageert in verhouding tot wat diezelfde burgers via experten horen wat nodig is. Ik voel zeer veel onrust komen in de samenleving ten aanzien van het gekwakkel in de politiek.”