Coronaboete voor 55 feestvierders: “Het was zijn geld waard”

door: BVDO
Politiewagen met zwaailicht
Afbeelding bron: Unsplash

In Desteldonk bij Gent heeft de politie zondagmorgen een illegale raveparty stilgelegd in een maïsveld. Ze kregen allemaal een coronaboete. 

In de Gentse deelgemeente Desteldonk werden maar liefst 55 jongeren uit een gemaaid maïsveld gehaald. Ze hielden er een raveparty. Dat gebeurde na klachten van geluidsoverlast door omwonenden. 

Ze kregen allemaal een boete van 250 euro, de organisator moest 750 euro betalen. Die laatste zal zich voor de rechtbank moeten verantwoorden. 

Volgens de feestvierders was het gewoon een verjaardagsfeestje en had iedereen zijn eigen drank mee. Wellicht waren ze al de hele nacht aan het feesten op de afgelegen plek. Het merendeel van de jongeren droeg ook geen mondmasker. 

De jarige werd 34 en volgens de feestvierders waren zijn ouders ook aanwezig. “We snappen dat die politiemensen ook gewoon hun werk doen. Maar het voelt toch allemaal als geldklopperij. Goed verdiend wel", zei één van de aanwezigen aan Het Laatste Nieuws.

"Maar het was een leuke nacht, en dus zijn geld wel waard. We zijn blij dat we eindelijk nog eens buiten geweest zijn, en gefeest hebben."