Coronacijfers blijven stijgen: Vandenbroucke doet belangrijke oproep: "Vooral bij contact met grootouders"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Nu de coronacijfers blijven stijgen, roept minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) op tot voorzichtigheid, en niet enkel op de festivals.

In de periode van 21 tot 27 juni werden er elke dag gemiddeld 4.381 nieuwe besmettingen vastgesteld (+38%). Er liggen nu 1.352 coronapatiënten in de ziekenhuizen, en daar komen er nu gemiddeld elke dag 109 bij.

"Ik vind het een beetje verkeerd om nu alleen maar te kijken naar festivals. We moeten eigenlijk wel overal voorzichtig zijn", verklaarde minister Vandenbroucke aan de openbare omroep.

"Voorzichtig zijn wil vooral zeggen: als je symptomen voelt, laat je testen met een PCR-test of een snelle antigeentest."

"Wees dubbel voorzichtig in de omgang met mensen die kwetsbaar zijn omwille van ziekte of ouderdom. En mocht je nog niet geboosterd zijn: laat je dan boosteren."

Grootouders

"Aan alle leerlingen en studenten: amuseer je volop en geniet van de vakantie, maar wees ook voorzichtig, zeker na een festival", voegde de minister daar nog aan toe op zijn Facebookpagina.

"Vooral wanneer je in contact komt met je grootouders of wie je liefhebt, maar ziek is. Zij zijn het meeste kwetsbaar voor corona."

Volg het nieuws met de gratis app van Redactie24