De trage vaccinatie is een groot probleem, maar er ligt nog iets anders dwars

door: BVDO
Vaccin
Afbeelding bron: Photonews

Socioloog Ignace Glorieux van de Brusselse universiteit heeft zijn vragen bij de versoepelingen die de verschillende regeringen voorstelden op het Overlegcomité.

Volgens Ignace Glorieux zijn de aangekondigde versoepelingen te voorbarig. Hij had liever gezien dat de regering de mensen meer wist te motiveren om vol te houden. “Ik begrijp wel dat iedereen smeekt om perspectief maar dit is nu eenmaal geen exacte wetenschap”, zegt Glorieux aan De Morgen. “De vaccins die er nu zijn, beschermen ook niet tegen verdere besmettingen, en de vaccinatiecampagne loopt ook tergend traag.”

De trage vaccinatie is één probleem, maar de regels blijven volgen ook. “Als dat is zoals in de zomer van vorig jaar gaat het fout lopen. Er waren heel wat horecazaken die zich aan de regels hielden, maar je zag helaas ook veel terrassen waar dat niet het geval was.”

Dat mensen hun job weer willen uitoefenen in de horeca kan Glorieux begrijpen, maar niet dat mensen de horeca willen bezoeken. “Dat gevoel van ‘het heeft allemaal lang genoeg geduurd, we zijn nu al lang genoeg gestraft, het moet nu maar eens gedaan zijn’, dat is fout.”