Steven Van Gucht voorspelt veel zieken in nieuwe coronagolf: "Dit is de belangrijkste bescherming tegen het virus"

door: STS
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

De verwachting is dat het coronavirus opnieuw de kop zal opsteken dit najaar. Daarom wordt er in de herfst ook weer een vaccinatieronde gehouden. Viroloog Steven Van Gucht legt uit waarom.

De Vlaamse regering liet vorige week weten dat er dit najaar opnieuw gevaccineerd zal worden tegen COVID-19. Zoals altijd is de vaccinatie niet verplicht, maar wordt dit wel sterk aanbevolen voor kwetsbare groepen, zoals ouderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem.

Viroloog Steven Van Gucht merkt op dat er in het najaar van 2023 een flinke coronagolf was. In november en december raakten toen heel wat mensen besmet met het virus, bleek uit metingen in het rioolwater.

Belangrijkste bescherming tegen coronavirus

Hoewel de ziekenhuizen toen niet overrompeld werden, blijft het toch oppassen. "Laat ons het niet minimaliseren: er zijn nog altijd veel zieken tijdens zo'n golf", benadrukte Van Gucht tegenover de Mediahuis-kranten.

"We blijven mensen boven de 65 jaar en mensen met onderliggende aandoeningen aanraden om zich te laten vaccineren. Het is nog altijd onze belangrijkste bescherming tegen het virus."