Huisarts is het kotsbeu en haalt uit: "Klaar met dat domme zweverige gelul"

door: STS
Dokter - voorschrift
Afbeelding bron: Pixabay

Een huisarts heeft op sociale media verschroeiend hard uitgehaald. Hij ziet het aantal gevallen van mazelen toenemen en wijt dat aan een lagere vaccinatiegraad. De man haalt uit naar mensen die zichzelf en hun kinderen niet laten vaccineren.

"Voor alle andersdenkenden, havermelkbakfietsen, Balizandvretende-hipstergoeroe's, sommige antroposofen en alle andere feitennegerende-egocentristen: nogmaals, vaccinatie redt levens", schrijft de Nederlandse huisarts Bernard Leenstra op LinkedIn.

"Vaccinatie redt levens van jullie eigen kinderen en van kinderen rondom jullie kinderen die (nog) niet gevaccineerd kunnen worden, of bij wie het vaccin niet goed werkt. We vaccineren, bijvoorbeeld, tegen mazelen."

"Van mazelen kunnen kinderen ernstig ziek worden, zoals hersenvliesontsteking of blindheid. Ongeveer 1 op de 14 kinderen belandt in het ziekenhuis. Mazelen verspreidt zich tien keer (!) sneller dan corona. Er is géén behandeling tegen mazelen."

'Kijk naar de landen waar recent een lokale uitbraak is geweest. De gemene deler? Een dalende vaccinatiegraad. 2002: Italië, 63.368 kinderen. 2018: Israël, 4.158 kinderen. 2022 - heden: Roemenië, 20.000+ kinderen."

"Sterker nog, in heel Europa is een forse stijging te zien van mazelen. Dat we medische desinformatie serieus moeten nemen roep ik inmiddels al jaren, maar is helaas nog aan dovemansoren gericht. Dus, dan nu maar direct gericht aan de Vitakruidfetisjisten met hun mantra's als 'mijn-kind-heeft-een-sterk-immuunsysteem-van-zichzelf-want-de-maan-schijnt-op-haar-kruin-en-we volgen-Arie-Boomsa-en-Wim-Hof'. Kappen nu. Het is een keer klaar met dat domme zweverige gelul."