'Doe verder, kappers kunnen langer dicht blijven': Woede over niet beboete reizigers

door: MRO
Luchthaven Charleroi
Afbeelding bron: Photonews

Zowat 40% van de reizigers die terugkeerden uit een rode zone liet zich niet testen. Bovendien kregen zij ook niet de aankondigde boete van 250 euro. Het zorgt voor heel wat boze reacties bij onze lezers.

Wie uit een rode zone terugkeert moet zich op de eerste en op de zevende dag laten testen. Doet hij of zij dat niet, dan zou er een boete volgen van 250 euro. Maar hoewel enkele tienduizenden reizigers de verplichting naast zich neerlegden, kreeg niemand een boete, weet de krant De Standaard.

Het nieuws veroorzaakt een golf van verontwaardiging. "En wij maar thuis zitten en ons aan de regels houden en de reizigers ons komen besmetten. Zo is het virus nooit klein te krijgen. 3 maanden niet meer naar de kapper, niet naar de pedicure daar worden we ook depressief van", reageert Josée.

"Awel ja, goed bezig overheid. Je moet het zo niet van de daken schreeuwen want er gebeurt toch niets, dat schept precedenten", stelt Viviane.

"Schandalig is dit en dan moet je de moed erin houden", klinkt het bij Dorthy.

"Doe rustig verder jongens, mijn sector nog wat langer dicht. Goed bezig", aldus Carine die kapster is.

Luc voorspelt eenzelfde scenario voor de krokusvakantie: "Wat had je anders verwacht? Met krokusverlof wordt het juist hetzelfde".