Erika Vlieghe bevestigt dat ze politiebescherming krijgt en reageert

door: MRO
Afbeelding bron: VRT

Enkele virologen, waaronder Marc Van Ranst en Erika Vlieghe, krijgen politiebescherming. Erika Vlieghe bevestigt het nieuws en benadrukt dat de virologen het beste voor ogen hebben voor de bevolking.

"We moeten daar niet dramatisch over doen. Het is vooral een pluim voor de politie die ons daarover discreet hebben geïnformeerd. Zij houden één en ander in de gaten uit voorzorg."

"Ik wil daar niet echt de aandacht op vestigen, maar het is voor ons wel een symptoom van verharding van het hele discours en dat is vooral het punt", vertelt Erika Vlieghe in De afspraak op VRT.

"Wij zijn wetenschappers die het beste voor hebben met alle mensen. Wij zijn helemaal ongepland in de picture gekomen. De eerste golf, de exitstrategie, het tweede golfje liggen allemaal achter ons en intussen is iedereen dat beu. Iedereen wil zijn leven terug."

"Wij krijgen veel haatmail, maar ik wil dat ook niet overdrijven. Maar het gaat ook over politici die zeggen in de pers dat je teveel macht hebt, maar daarna wel verwachten dat je mee aan tafel gaat om advies te geven. Dat is niet normaal. Heel die relatie is verwrongen."