Erika Vlieghe is er niet helemaal gerust in: "Dat is onze bezorgdheid"

door: MRO
erika vlieghe
Afbeelding bron: Photonews

Het Overlegcomité zal beslissen over versoepelingen van de coronaregels. Infectiologe Erika Vlieghe dringt erop aan om niet alle maatregelen te lossen.

"Er werden aanvankelijk veel wensen geuit om geen maatregelen meer te hebben, terwijl wij toch nog altijd met een zekere bezorgdheid naar dat nieuwe schooljaar en naar de winter kijken", vertelt Erika Vlieghe in Terzake op Canvas.

"De vaccinatiegraad onder de volwassenen zit zeker goed, al zijn er ook nog zaken af te werken. We zitten bij de 12 tot 15-jarigen op de goede weg, maar die is nog volop bezig."

De infectiologe legt uit waarom ze toch met de nodige bezorgdheid naar de komende maand kijkt. "Onze bezorgdheid is de maand september waarbij je nog altijd een groot deel terugkerende reizigers hebt waarvan we weten dat mensen ook infecties meebrengen."

"Je hebt dan grote bewegingen van mensen en jeugd op school en opnieuw in de binnenruimte bij mensen die nog maar ten dele gevaccineerd zijn. Daarom is onze vraag om toch een deel van de maatregelen te behouden."